Skip to content

Park prirode „Hutovo blato“ na izložbi fotografija Parkova Dinarida u Ljubljani

Dana 15.11.2018. godine na Plečnikovoj promenadi,  izložbenom prostoru parka Tivoli u Ljubljani otvorena je izložba pod nazivom “Priroda nas povezuje – Parkovi Dinarida”.

Domaćin događaja je Krajinski park Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib, a izložba je pripremljena u saradnji sa Parkovima Dinarida –mreža zaštićenih područja Dinarida.

Cilj izložbe je promocija zaštićenih područja u okviru mreže Parkovi Dinarida i zaštićenih područja, koji su članovi Zajednice parkova Slovenije.

Na najljepšoj lokaciju u Ljubljani, u parku Tivoli izloženo je 120 bilborda velikih formata, na kojima su predstavljene fotografija iz 58 zaštićena područja, članova asocijacije Parkova Dinarida kao i fotografije članova Zajednice parkova Slovenije, koji okuplja 14  upravljača zaštićenih područja Slovenije.

Na fotografijama su predstavljene prirodne i kulturne baštine zaštićenih područja, te prednosti zaštite tih područja za lokalno stanovništvo i ljude koji žive u široj regiji.

Na izložbi se predstavio i Park prirode Hutovo blato.

Partneri Parku Tivoli i Parkovima Dinarida u organizaciji izložbe su: Grad Ljubljana, Javno preduzeće Snaga koje upravlja Parkom prirode Tivoli Rožnik in Šišenski hrib i WWF Adria.

Izložba će biti otvorena do januara 2019.

Mrežu Parkova Dinarida trenutno čine 77 člana sa 92 zaštićena područja iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Kosova , Makedonije, Slovenije i Srbije. Članovi Parkova Dinarida su također i fizička lica, ljubitelji prirode i prijatelji mreže od njenog osnivanja. Asocijacija “Parkovi Dinarida – mreža zaštićenih područja Dinarida” osnovana je krajem 2014. godine sa  sjedištem u Podgorici na osnovu sporazuma 8 zemalja Dinarskog luka pod nazivom  – Big Win II.

Back To Top