Skip to content

Sajam cvijeća Flora Herc 2017

Sajam cvijeća Flora Herc 2017

Treći po redu Sajam cvijeća “Flora Herc 2017.” bit će održan od 21. do 23. travnja u Etno selu Herceg u Međugorju.

Uz punu vegetaciju biljaka sajam će, kako ističu organizatori, stvoriti svojevrsnu sajamsku cvjetnu čaroliju. Svečanost službenog otvaranja sajma obavit će se na ulazu obilježenog cvjetnog puta, a počet će obraćanjem Marina Radišića, načelnika općine Čitluk, koji će službeno sajam i otvoriti. Kako smo doznali od projekt-menadžera sajma Branimira Penave, na ovogodišnjem sajmu na zacrtanom cvjetnom putu izlagat će više od 30 izlagača. Oni će biti raspoređeni na štandovima na cvjetnom putu uz kamene kućice na 20 pozicija. Ova hercegovačka cvjetna čarolija održat će se uz suradnju APTF Mostar i Zrinjevca iz Zagreba te uz svesrdnu podršku Općine Čitluk i sponzora.

Sve zainteresirane očekuje bogata ponuda raznog cvijeća. Sudionici sajma su izlagači koji se bave proizvodnjom i prodajom cvijeća i bilja. I ove godine najavljen je nastavak suradnje s pčelarima i proizvođačima smilja te aromatičnog bilja. Sajam cvijeća bit će otvoren svaki dan za sve posjetitelje od 11 do 19 sati. Hercegovina time kreće u smjeru prave mediteranske destinacije. Već prvog dana bit će otvorena i izložba slikara Hercegovine o temi cvijeća koja ima i prodajni karakter.

Izložba prirodnih ljepota Hercegovine naći se u dvorani amfiteatra. Na sajmu će biti, kao i ranijih godina, prezentirana i akcija “Više cvijeća, manje smeća” učešće na izložbi uzeli su Neretva Delta Forum, Ekološka udruga „Lijepa naša“ – Čapljina i Udruga „EHOO“ – Čapljina. U sklopu izložbe biti će predstavljeni najljepše uređeni cvjetni balkoni, restorani i hirtikulturno uređenja gradova. Za pojedine kategorije dodjeliti će se plakete i prigodne nagrade.  Podršku provedbi aktivnosti nevladinih organizacija vezano za ocjenu cvjetnih balkona, restorana i hortikulturnih uređenja dalo je Federalno ministarstvo okoliša i turizma, općine, škole, javna komunalna poduzeća, te nevladine organizacije sa područja Hercegovine.

Kako je priopćeno iz Etno sela Herceg, ulaz za sve posjetitelje je besplatan.

Back To Top