skip to Main Content

Završene Javne rasprave o Nacrtu Zakona o zaštiti prirode FBiH

U organizaciji Federalnog ministarstva okoliša i turizma kroz protekla dva tjedna održane su Javne rasprave na temu Nacrta Zakona o zaštiti prirode Federacije Bosne i Hercegovine. Na Javnim raspravama u Kulen Vakufu, Vlašiću, Srebreniku, Hutovom blatu i Trebeviću, svi zainteresirani , od županijskih ministarstava, NVO-a, zastupnika u Parlamentu Federacije BiH, direktora javnih tvrtki, ali i građana, bili su u mogućnosti nazočiti te u konstruktivnoj raspravi prigodu izjasniti se, te kazati svoje mišljenje, primjedbe i prijedloge na dostavljeni Nacrt Zakona o zaštiti prirode Federacije BiH, kao i istaknuti prednosti i nedostatke postojećeg zakona koji je još na snazi. Primjedbe i prijedloge koje su putem medijskog prostora iskazali biciklisti s područja Federacije BiH, na tretiranje istih u ovom Zakonu, u spornom članku 14. također će se uzeti u obzir te svakako pokušati riješiti na obostrano zadovoljstvo.

Raduju nas komentari i prijedlozi vezani za Nacrt ovog Zakona, jer se isti upravo nalazi u fazi javne rasprave čija je svrha da se čuju različita mišljenja, pogledi i sugestije vezane za pojedine odredbe iz ovog Zakona. Cilj Ministarstva nije da donosi Zakone koji nisu u funkciji razvoja naše države, pa su i sve primjedbe koje pomažu da se on unaprijedi potrebne i dobrodošle. Mi svakako cijenimo napore svakoga tko je uložio trud da pročita Zakon, te da na bazi toga iznese prijedloge za njegovo unapređivanje, istaknula je ministrica Đurić, te dodala da se mora još puno više činiti na unapređivanju i zaštiti naših prirodnih ljepota i resursa. -Svaka vaša sugestija kao i ostale koje imaju za cilj unapređivanje ovog Zakona će biti sumirane, kao dio javne rasprave i ugrađene u tekst Zakona pod uvjetom da nisu u suprotnosti sa međunarodnim konvencijama prema kojima se i ovim Zakonom usklađujemo.

Zaista nam je u interesu da se na zadovoljstvo svih nas ovaj Zakon uradi što je bolje moguće, da se iznađu konstruktivna rješenja, te da se što više pitanja izdefinira i obuhvati Zakonom koji će omogućiti što bolje očuvanje i zaštitu postojeće biološke raznolikosti te održivog razvoja i korištenja prirodnih dobara uz što manje narušavanje ekološke ravnoteže, kazala je ministrica Đurić.

Back To Top