Skip to content

20. godišnjica Parka prirode Hutovo blato i Svjetski dan okoliša

Prigodom obilježavanja 20. godišnjice Parka prirode Hutovo blato i Svjetskog dana okoliša, J.P. Park prirode Hutovo blato i WWF Adria

POZIVAJU VAS

na konferenciju za novinare “Održivo upravljanje prirodnim resursima Hutova blata” koja će se održati u petak, 5. lipnja 2015. u motelu Park, Karaotok, Park prirode Hutovo blato s početkom u 11 sati.

Park prirode Hutovo blato ove godine obilježava 20 godina postojanja. PP Hutovo blato i WWF iskoristit će ovu lijepu obljetnicu kako bi organizirali dan otvorenih vrata Parka i upoznali širu javnost o dobrobitima koje im pruža ovo iznimno prirodno područje.

U posljednjih 20 godina Park prirode Hutovo blato suočio se s brojnim izazovima, a pritisci na njegove ekosustave svake se godine povećavaju, posebice zbog razvoja hidroenergetike u slivu Neretve i Trebišnjice. Stoga će uprava parka i WWF taj dan posvetiti održivom upravljanju njegovih najvrjednijih prirodnih resursa – močvara, koje i jesu pod najvećim pritiskom.

Ovogodišnju obljetnicu povezali smo sa Svjetskim danom okoliša, koji se obilježava svake godine 5. lipnja, kojeg tema je „Sedam milijardi snova, a samo jedan planet. Trošimo odgovorno!“. Živjeti u granicama planeta je najbolja strategija kako bi se osigurala zdrava budućnost, a zdravi i funkcionalni ekosustavi su temelj te budućnosti.

Na konferenciji za novinare 5. lipnja WWF i PP Hutovo blato predstavit će Akcijski plan za revitalizaciju močvara, prikazati novi film o utjecajima hidroenergetike na močvare Hutovog blata, prezentirati Living planet Report za BiH, te predstaviti rezultate zimskog brojanja ptica i film „Ptice Hutovog blata“.

Organizirat ćemo međunarodnu umjetničku koloniju iz kiparstva, slikarstva i fotografije pod vodstvom profesora iz UWC i Srednje likovne škole. Organizirane su i umjetničke radionice za djecu, vožnje brodicama, biciklistička utrka, bazar lokalnih proizvođača te kulturni i muzički program.

Back To Top