Skip to content

Dan otvorenih vrata u Parku prirode Hutovo blato

U sklopu projekta  “Promatranje ptica – nova usluga za obogaćivanje turističke ponude u Parku prirode Hutovo Blato”, koji se financira u sklopu druge faze Via Dinarica “Unapređenje turističke ponude i usluga duž staza Via Dinarice u Bosni i Hercegovini”, Centar za investicije i razvoja poduzetništva (CIRP) organizira Dan otvorenih vrata u Parku prirode Hutovo blato u srijedu, 4. prosinca 2019 godine s početkom u 10 sati.

U sklopu Dana otvorenih vrata održat će se okrugli stol o birdwatchingu – promatranju ptica te stručna predavanja za učenike.

Promatranje ptica jedna je od najbrže rastućih grana turizma u svijetu, a Hutovo blato, posjeduje ogroman potencijal za ovu vrstu aktivnosti koja ima sve više poklonika u svijetu.  Aktivnost je to koja privlači sve više ljudi jer u isto vrijeme razotkriva nevjerojatan svijet ovih životinja, te promatrača ispunjava i umiruje na potpuno novoj razini.

U Parku prirode Hutovo blato ptice možete promatrati s čeke/promatračnice, pješice, iz barke, čamca, brodice – u obliku foto-safarija, vozeći bicikl, te iz vozila.

Dođite I poslušajte prezentaciju o Parku prirode, upoznajte se s brojnošću i raznolikošću ptičjih vrsta, načinima prebrojavanja, te fenomenom migracije ptica.

Back To Top