skip to Main Content

POZIVNICA: Radionice, kamp i natjecanje u promatranju ptica

The Interreg IPA Cross-border cooperation Programme Croatia-Bosnia and Herzegovina-Montenegro 2014-2020

POZIVNICA

za sudjelovanje na radionicama, kampu i natjecanju u promatranju ptica

 Projekt: Endemic pathway – ePATH

 Vrijeme održavanja
Od utorka, 7.06.2022. do četvrtka, 9.06.2022.
10:00 – 18:00h

Mjesto održavanja
Park prirode Hutovo Blato, Višići, Bosna i Hercegovina

 Pozivamo Vas da sudjelujete na radionicama, kampu i natjecanju u promatranju ptica koje u sklopu aktivnosti projekta “Endemic pathway – ePATH” organizira Javno poduzeće „Park prirode Hutovo blato“ d.o.o. Čapljina. Projekt ePATH odobren je u okviru Interreg IPA Programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014-2020.

Trodnevne radionice kao i trodnevno natjecanje u promatranju ptica će se održati od utorka do četvrtka (7. – 9. lipnja 2022. god.) u motelu Park u Karaotoku, prema priloženom dnevnom redu.

Cilj radionica je popularizacija endemskih i ugroženih vrsta biljaka, riba i ptica u prekograničnom području kroz zanimljive edukativne sadržaje: škole u prirodi, foto safari itd. Program kampa ponudit će posjetiteljima raznovrsni program koji uključuje terenski rad i prstenovanje ptica, prezentacije o ekologiji, radionice i sadržaje za djecu i odrasle. Za posjetitelje Parka bit će organizirano i natjecanje u promatranju ptica koje će se odvijati kroz novu mobilnu aplikaciju.

Projekt „Endemic pathway – ePATH“ implementiraju tri partnera: Park prirode Hutovo blato, Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore te Grad Makarska koji imaju za cilj kreirati zajedničku turističku ponudu u tri zaštićena područja (Park prirode Hutovo blato, Tivatska solila i Botanički vrt Kotišina) kroz promociju prirodnih (endemske vrste) i kulturnih vrijednosti.

Zbog ograničenog broja mjesta, molimo vas da Vaše sudjelovanje na predviđenim događanjima potvrdite putem e-mail adrese: dbosnjak.epath@gmail.com. Preuzmite trodnevnu agendu.

Program i planirana satnica

Back To Top