Skip to content

RADIONICA I NATJECANJE U PROMATRANJU PTICA

RADIONICA I NATJECANJE U PROMATRANJU PTICA

Endemske vrsta ptica, riba i biljaka i prirodna baština

Projekt: Endemic pathway – ePATH

Vrijeme održavanja

Srijeda, 15.12.2021. do petka, 17.12.2021.

9:00 – 17:00h

Mjesto održavanja

Park prirode Hutovo Blato, Višići, Bosna i Hercegovina

The Interreg IPA Cross-border cooperation Programme Croatia-Bosnia and Herzegovina-Montenegro 2014-2020

 POZIVNICA

za sudjelovanje na radionicama i natjecanju u promatranju ptica

Poštovane i poštovani,

pozivamo Vas da sudjelujete na radionicama i natjecanju u promatranju ptica koje u sklopu aktivnosti projekta “Endemic pathway – ePATH” organizira Javno poduzeće „Park prirode Hutovo blato“ d.o.o. Čapljina. Projekt ePATH odobren je u okviru Interreg IPA Programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014-2020.

Trodnevne radionice kao i trodnevno natjecanje u promatranju ptica će se održati od srijede do petka (15. – 17. prosinca 2021 god.) u motelu Park u Karaotoku, prema priloženom dnevnom redu.

Cilj radionica je popularizacija endemskih i ugroženih vrsta biljaka, riba i ptica u prekograničnom području kroz zanimljive edukativne sadržaje: škole u prirodi, foto safari itd. Za posjetitelje Parka bit će organizirano i natjecanje u promatranju ptica koje će se odvijati kroz novu mobilnu aplikaciju.

Projekt „Endemic pathway – ePATH“ implementiraju tri partnera: Park prirode Hutovo blato, Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore te Grad Makarska koji imaju za cilj kreirati zajedničku turističku ponudu u tri zaštićena područja (Park prirode Hutovo blato, Tivatska solila i Botanički vrt Kotišina) kroz promociju prirodnih (endemske vrste) i kulturnih vrijednosti.

Zbog ograničenog broja mjesta sukladno epidemiološkim mjerama, molimo vas da sudjelovanje na predviđenim događanjima potvrdite do 14.12.2021. godine putem e-mail adrese: dbosnjak.epath@gmail.com. Preuzmite trodnevnu agendu.

Back To Top