skip to Main Content

Smanjenja nelegalnog djelovanja na biodiverzitet kičmenjaka u Hutovom blatu

Održana radionica u okviru projekta „Towards a functioning system of stop-over and wintering sites along the Adriatic Flyway – phase 3“.

U srijedu, 14. veljače, u motelu „Park“u Karaotoku, u PP Hutovo Blato, održana je radionica s nazivom „Kako unaprijediti saradnju u cilju smanjenja nelegalnog djelovanja na biodiverzitet kičmenjaka u Hutovom blatu?“ koju je organiziralo Ornitološko društvo “Naše ptice”iz Sarajeva uz suradnju sa PP Hutovo Blato, a na radionici su sudjelovali : Federalni inspektori za zaštitu prirode i prometa, županijski inspektori za veterinarstvo, šumarstvo, lovstvo i zaštitu prirode, predstavnici MUP-a i DGS-a, Lovačko društvo „Galeb“ Čapljina, Ornitološko društvo „Naše Ptice“ Sarajevo te predstavnici PP Hutovo Blato.

Ova radionica je održana u okviru projekta „Towards a functioning system of stop-over and wintering sites along the Adriatic Flyway – phase 3“, a na njoj je dogovoreno da se u cilju smanjenja pojave krivolova izradi letak koji će građanima pružiti informacije na koji način mogu prijaviti slučajeve krivolova ptica na području parka prirode Hutovo blato i njegove okoline.

Back To Top