Skip to content

Vojska i vatrogasci čiste Hutovo Blato; slab odaziv građana

Tekst i fotografije preuzete s  Čapljinski portal

Zanimljiva akcija održava se danas na ulazu u Hutovo Blato gdje vatrogasci i pripadnici Oružanih snaga čiste ulaz u ovaj park.

Ipak, iako su bili pozvani, izostao je dolazak nevladinih organizacija, građana i udruga koje se bave ekologijom.

Javno poduzeće ”Park prirode Hutovo blato” ove godine željelo je skrenuti pozornosti javnosti na problem smeća i onečišćenja rijeka, jezera i ostalih vodotoka na ovom području, gdje postoji niz nelegalnih odlagališta miješanog komunalnog otpada, a sve u sklopu obilježavanja važnih međunarodnih događaja ”Akcija Sat za planet Zemlju” i ”Dan planete Zemlje”.

Park prirode Hutovo blato u suradnji s nastavnim središtem – vojarnom ”Božan Šimović”, Javnim komunalnim poduzećem Čapljina i Profesionalnom vatrogasnom postrojbom općine Čapljina, izveo je ekološku akciju čišćenja razasutog smeća na ulazu u Park prirode ”Hutovo blato” – ulaz Škrka i to u široj zoni starog mosta na rijeci Bregavi, koji je nacionalni spomenik BiH i čija sanacija je ovih dana u tijeku, a kojom nije predviđeno skupljanje i uklanjanje smeća, osim neposredno uz sam most.

”Ovaj lokalitet se nalazi uz samu granicu Parka prirode i stvara ružnu sliku posjetiteljima ovom zaštićenom području. Drago nam je da se veliki broj ljudi odazvao našoj akciji. Ovim putem molimo sve one koji su ovaj prostor, oko starog mosta i ulaz u Park prirode, onečistili, da se ubuduće suzdrže, jer u našoj je općini organiziran odvoz smeća iz svake mjesne zajednice”, poručili su organizatori.

Back To Top